Rejser til Nepal – Hvad kan man opleve?

Nepal byder på en væld af oplevelser. Her er et rigt kulturliv, en lang historie og en smuk natur. Uanset om du er til trekking, safariture, storbyliv eller wellness-ferie, så kan Nepal tilbyde det hele.

I Nepal har de 10 af verdens 16 højeste bjerge. Der i blandt det berømte Mount Everest. Du kan vandre ture i bjergene, og trekke helt til tops på guidede ture. Du kan også opleve bjergene fra luften. Det kan være ved at flyve i en mindre flyvemaskine, men du kan også prøve en helikoptertur.

Tag på safaritur og oplev dyrene i deres naturlige omgivelser

Når du rejser til Nepal, kan du tage på safari. Det er spændende med safariture, da vi normalt kun kender dyrene fra zoologiske haver. Her har du i stedet mulighed for at opleve dem i deres naturlige omgivelser. Det gør selvfølgelig også, at man ikke kan være helt sikker på, hvor dyrene befinder sig, og at man derfor skal bruge lidt tid på at lede efter dem. Du kan endda gøre det endnu mere eksotisk, ved at tage på junglesafari på elefantryg. Det er i den grad en mindeværdig oplevelse.

Rigt kulturliv i Katmandu

I Nepals hovedstad Katmandu kan du opleve flere store templer og fantastisk flotte træudskæringer på bygningerne. Her kan du se, hvordan menneskene lever, samt hvordan de religiøse dyrker deres religioner. De største templer er helt overvældende, og deres størrelse og omfang, kan ikke beskrives fyldestgørende nok. Det er ganske enkelt noget, som må opleves for at forstå, hvor stort det er. I Katmandu er der også store klostre. Det meste af befolkningen er hinduer, mens en mindre del er buddhister. Du kommer næppe udenom at opleve de store religioner.

Lær at meditere i de smukkeste omgivelser

Lær at slappe helt af og at meditere på et af de mange meditationskurser, som Nepal har at tilbyde. Disse kurser foregår typisk i smukke bjergomgivelser, hvor der ikke er motorlarm eller andre forstyrrende elementer. I roen kan du lære kunsten at meditere, og du kan praktisere det fortsat, når du kommer hjem efter endt ferie.

Hvis du alligevel er oppe i nogle af de mange små bjergbyer, så må du også give dig tid til at kigge rundt i byen. Det bliver næppe mere lokalt, og du kan opleve, hvordan de bor og lever i bjergbyerne. Husk at nyde naturen og udsigten.